Longevity-Biomics

Ontdek de geheimen van lang leven met onze Longevity Analyse!

Streef naar een lang en gezond leven vol vitaliteit met onze Longevity Analyse! Ben jij klaar om jouw gezondheid op de eerste plaats te zetten en optimaal te genieten van het leven? Ontdek onze Longevity Analyse, dé sleutel voor iedereen die wil investeren in een gezonde en energieke toekomst!

Wat biedt deze analyse jou?

  • Gut-Biomics met toegevoegde upgrades: In deze analyse zijn de upgrades voor gevoeligheden, methylering, mitochondrale activiteit, metabole snelheid, gewichtsbeheersing (upgrade) en lifespan essentieel.
  • Diepgaand inzicht: Ontdek cruciale gezondheidsmarkers zoals voedingsintoleranties, epigenetica (hoe je genen reageren op je levensstijl), energieproductie, metabole snelheid en gewichtsbeheersing. Leer welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden, hoe je genen worden beïnvloed door je levensstijl en omgeving en hoe efficiënt je lichaam energie produceert.
  • Verleng je levensduur: Deze analyses onthullen ook factoren die je levensduur kunnen verlengen. Leer hoe je je levensstijl kunt aanpassen voor een kwalitatief hoogstaand leven.
  • Voor gezondheidsbewuste individuen: Of je nu al gezond leeft of net begint te verkennen, deze analyse is perfect voor gezondheidsbewuste individuen die willen begrijpen hoe ze hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.
  • Voor een kwaliteitsvol verder leven: Investeer vandaag in je toekomstige gezondheid en welzijn. Ontdek hoe je stappen kunt zetten om langer en met meer energie te leven!

Voor wie?

Ben je klaar om de geheimen van lang leven te ontrafelen en je leven te transformeren? Onze Longevity analyse staat klaar om je te begeleiden op deze spannende reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Durf jij het aan? Jouw langdurige vitaliteit wacht op jou!

Welke upgrades mogelijk?

Nutrigenomische Upgrades

Vitaminen en mineralen worden via enzymatische processen in het lichaam omgezet in actieve vormen, zoals vitamine D voor calciumregulatie en ijzer voor rode bloedcellen, zodat ze effectief hun rol kunnen vervullen.

Darm microbiota-afgeleide metabolieten, geproduceerd door bacteriën tijdens de afbraak van voedsel, beïnvloeden de gezondheid door het immuunsysteem te versterken, de stofwisseling te beïnvloeden en de hersenfunctie te ondersteunen. Welke metabolieten worden er in jouw darmen geproduceerd?

Darmgezondheid verwijst naar de staat van je darmen en hun vermogen om voedsel te verteren, voedingsstoffen op te nemen, en afvalstoffen te verwijderen, waarbij een evenwichtige darmmicrobioom, efficiënte spijsvertering, en gezonde darmtransit essentieel zijn voor je algehele welzijn. Hierbij gaan we dieper in op jouw darmtransit, sucrase-isomaltase enzyme, het non-secretor darmmicrobioom en het mondmicrobioom. Een goede darmgezondheid slaat op meer dan alleen jouw spijsvertering.

Immunity Upgrades

Bepaalde darmbacteriën helpen bij de detoxificatie door giftige stoffen te neutraliseren of af te breken, beïnvloeden de gevoeligheid voor chemische stoffen (MCS), de interacties met medicatie, en de snelheid van toxineproductie. Het darmmicrobioom speelt dus een cruciale rol in het beschermen van ons lichaam en reguleren van gezondheid. Helpen ook jouw darmmicrobiota bij detoxificatie processen?

Bij deze upgrade worden andere onstekingsmarkers onderzocht, met name, mestcelactivatie, vermoeidheid, acne en mannose binding. Deze bieden inzicht in onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen en strategieën voor behandeling en preventie kan informeren.

Post-virale triggers in het microbioom kunnen veranderingen veroorzaken in zowel het darm- als het mondmicrobioom, die op hun beurt invloed hebben op gezondheidsaspecten zoals metaboloommarkers, zuurtegraad en genetische markers, wat kan leiden tot gevarieerde post-virale symptomen. Ontdek hier of er post-virale triggers aanwezig zijn in uw lichaam en mogelijkheden voor gepersonaliseerde behandelingen.

De immuunrespons in de darmen omvat hoe het lichaam reageert op indringers zoals bacteriën, virussen of allergenen in de darmen. Deze upgrade geeft meer aandacht voor hooikoorts, graspollen, sinusinfecties en het FUT2 gen, alsook auto-immuunziekten zoals coeliakie, psoriasis en reumatoïde artritis die ontstaan wanneer het immuunsysteem gezond weefsel in de darmen aanvalt.

Regenerative Upgrades

Blessurevoorbestemdheid vanuit genen verwijst naar hoe genetische aanleg onze vatbaarheid voor blessures aan botmineraaldichtheid, weke delen en specifieke sportletsels kan beïnvloeden, met nadruk op genetische risicofactoren. Optimaliseer met deze info jouw training, biomechanica, voeding en levensstijl voor blessurepreventie en optimaal trainingsmanagement.

Exercise Upgrades

De performance driehoek beschrijft jouw potentieel binnen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Ons genoom bepaalt ons potentieel voor fysieke prestaties maar het darmmicrobioom en voeding spelen belangrijke rollen bij het maximaliseren van dit potentieel.

Progressieve trainingsbelasting, het geleidelijk verhogen van de intensiteit, duur of frequentie van je training om je lichaam sterker te maken. Hierbij focussen we op het darmmicrobioom en genetische invloeden op blessurerisico en trainingsrespons, waarbij het darmmicrobioom ontstekingen en immuunrespons reguleert en genetische factoren bepalen hoe het lichaam reageert op training en blessures.

Genetische aanleg voor spiermassa bepaalt hoe gemakkelijk we spiermassa kunnen opbouwen en behouden, met genetische varianten zoals het AMPD1-gen, dat invloed heeft op het ATP-metabolisme in spiercellen tijdens fysieke activiteit, wat belangrijk is voor prestaties en herstel. Ontdek hier jouw voorgeschiktheid voor spieropbouw!

Het darmmicrobioom produceert metabolieten die essentieel zijn voor het bevorderen van herstel na verschillende soorten inspanningen, zoals krachttraining, sprints en duurtraining, door ontstekingen te verminderen, spierherstel te bevorderen en energiereserves aan te vullen. Hoe snel herstel jij na een fysieke inspanning?

Het darmmicrobioom en zijn metabolieten kunnen de aerobe trainbaarheid, vetverbranding en time-released decision-making tijdens het sporten verbeteren door de energievoorziening te ondersteunen, de oxidatie van vetzuren te bevorderen en de cognitieve functies te verbeteren. Ga met deze upgrade dieper in op het optimaliseren van jouw fitheid.

Het darmmicrobioom speelt een cruciale rol in sportvoeding door bij te dragen aan de brandstofvoorziening en het handhaven van een goede hydratatie en elektrolytenbalans tijdens het sporten, vooral door de verwerking van voedingsstoffen zoals koolhydraten en de regulatie van water- en elektrolytenabsorptie. Ontdek hier hoe jij het beste eet rondom een training.

Cognitieve Upgrades

Het darmmicrobioom speelt een cruciale rol in de gut-brain weerbaarheid en beïnvloedt brain fog, migraine en jetlag weerbaarheid door zijn effect op ontstekingsreacties, neurotransmitters en de circadiane klok van het lichaam. Bij deze upgrade gaan we dieper in op deze specifieke gevolgen.

Het genoom speelt een rol in het bepalen of iemand een ochtendmens, avondmens of gemengd type is, terwijl het darmmicrobioom invloed heeft op slaap- en relaxatiemarkers door de productie van neurotransmitters en ondersteuning van melatonine voor diepe slaap. Leer jouw slaap en relaxatiegewoonten te optimaliseren via deze upgrade!

Deze upgrade onderzoekt de relatie tussen het darmmicrobioom en de stressweerbaarheid, waarbij zowel het darm- als het mondmicrobioom invloed kunnen hebben op mentale veerkracht door de productie van neurotransmitters zoals serotonine, GABA, dopamine, norepinefrine en epinefrine te beïnvloeden. Wij analyseren deze parameters zodat jij jouw mentale veerkracht kunt maximaliseren.

Adrenale weerbaarheid verwijst naar het vermogen van het lichaam om stress te reguleren en een evenwichtige productie van cortisol te handhaven, waarbij het darmmicrobioom een rol speelt door de communicatie met de HPA-as te beïnvloeden en herstelprocessen te ondersteunen na stressvolle gebeurtenissen. Ontdek hier jouw cortisol patroon!

Wellbeing Upgrades

De gut-skin as kan invloed hebben op het verouderingsproces, rimpelvorming en de reactie op muggenbeten, waarbij deze upgrade zich richt op deze fenomenen door markers zoals korte keten vetzuren en cytokines te onderzoeken.