Sport-Biomics

Ontgrendel je innerlijke sportheld met onze Sport-Biomics Analyse!

Ben jij klaar om diep in je genetische make-up te duiken en je sportprestaties naar ongekende hoogten te brengen? Maak kennis met onze Sport-Biomics Analyse, dé tool voor zowel professionele als amateuratleten die hun prestatieniveau willen optimaliseren! 

Wat doet deze analyse voor jou?

  • Gut-Biomics met toegevoegde upgrades: In deze analyse zijn de upgrades voor gevoeligheden, blessurepreventie (genoom), readiness, supercompensatie, mentale weerbaarheid, recovery efficiëntie, fitheid en type sportvoeding essentieel.
  • Ontdek cruciale markers: Leer alles over je voedingsintoleranties en optimaliseer je voeding voor maximale prestaties. Geen geheimen meer voor jou!
  • Optimaliseer prestaties en fitnessniveaus: Begrijp hoe je lichaam werkt en pas je training aan voor de beste resultaten.
  • Maximaliseer supercompensatie: Behaal betere resultaten door te begrijpen hoe je lichaam herstelt en sterker wordt na trainingen.
  • Verminder het risico op blessures: Met gepersonaliseerde inzichten voorkom je blessures en blijf je langer op het veld, de baan of in de gym.
  • Begrijp vermoeidheid: Krijg inzicht in de complexe relatie tussen centrale en perifere vermoeidheid en til je training naar een hoger niveau.

Voor wie?

Of je nu een doorgewinterde pro bent of een enthousiaste amateur, onze Sport-Biomics Analyse helpt je het maximale uit elke trainingssessie te halen en topprestaties te bereiken. Maar dat is nog niet alles! Upgrade naar de Full Sport-Biomics en ontvang een jaar lang begeleiding op het gebied van sportvoeding en suppletie, inclusief onze speciaal op maat gemaakte supplementen. Zo blijf je continu op de toppen van je kunnen presteren! 

Klaar om de sportheld in jezelf te ontgrendelen? Zet de eerste stap naar jouw ultieme sportprestatie met onze cutting-edge analyse. Durf jij het aan? Jouw sportieve toekomst wacht op jou! 

Welke upgrades mogelijk?

Nutrigenomische Upgrades

Vitaminen en mineralen worden via enzymatische processen in het lichaam omgezet in actieve vormen, zoals vitamine D voor calciumregulatie en ijzer voor rode bloedcellen, zodat ze effectief hun rol kunnen vervullen.

Darm microbiota-afgeleide metabolieten, geproduceerd door bacteriën tijdens de afbraak van voedsel, beïnvloeden de gezondheid door het immuunsysteem te versterken, de stofwisseling te beïnvloeden en de hersenfunctie te ondersteunen. Welke metabolieten worden er in jouw darmen geproduceerd?

Darmgezondheid verwijst naar de staat van je darmen en hun vermogen om voedsel te verteren, voedingsstoffen op te nemen, en afvalstoffen te verwijderen, waarbij een evenwichtige darmmicrobioom, efficiënte spijsvertering, en gezonde darmtransit essentieel zijn voor je algehele welzijn. Hierbij gaan we dieper in op jouw darmtransit, sucrase-isomaltase enzyme, het non-secretor darmmicrobioom en het mondmicrobioom. Een goede darmgezondheid slaat op meer dan alleen jouw spijsvertering.

Immunity Upgrades

Bepaalde darmbacteriën helpen bij de detoxificatie door giftige stoffen te neutraliseren of af te breken, beïnvloeden de gevoeligheid voor chemische stoffen (MCS), de interacties met medicatie, en de snelheid van toxineproductie. Het darmmicrobioom speelt dus een cruciale rol in het beschermen van ons lichaam en reguleren van gezondheid. Helpen ook jouw darmmicrobiota bij detoxificatie processen?

Bij deze upgrade worden andere onstekingsmarkers onderzocht, met name, mestcelactivatie, vermoeidheid, acne en mannose binding. Deze bieden inzicht in onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen en strategieën voor behandeling en preventie kan informeren.

Post-virale triggers in het microbioom kunnen veranderingen veroorzaken in zowel het darm- als het mondmicrobioom, die op hun beurt invloed hebben op gezondheidsaspecten zoals metaboloommarkers, zuurtegraad en genetische markers, wat kan leiden tot gevarieerde post-virale symptomen. Ontdek hier of er post-virale triggers aanwezig zijn in uw lichaam en mogelijkheden voor gepersonaliseerde behandelingen.

De immuunrespons in de darmen omvat hoe het lichaam reageert op indringers zoals bacteriën, virussen of allergenen in de darmen. Deze upgrade geeft meer aandacht voor hooikoorts, graspollen, sinusinfecties en het FUT2 gen, alsook auto-immuunziekten zoals coeliakie, psoriasis en reumatoïde artritis die ontstaan wanneer het immuunsysteem gezond weefsel in de darmen aanvalt.

Regenerative Upgrades

Methylering, een essentieel biochemisch proces in het lichaam, omvat het toevoegen van methylgroepen aan moleculen zoals DNA, eiwitten en neurotransmitters. Ons darmmicrobioom, dieet en genen kunnen de methyleringscapaciteit beïnvloeden. Ontdek hier hoe optimaal jouw methylering verloopt in jouw lichaam!

Mitochondriale vitaliteit, de gezondheid en efficiëntie van de energieproducerende organellen in onze cellen, kan worden beïnvloed door het darmmicrobioom via metabolietenproductie, regulatie van zirtuines, en invloed op antioxidanten en energieproductiemoleculen zoals CoQ10, creatine en thiamine. Optimaliseer deze processen via deze upgrade!

Cognitieve Upgrades

Het darmmicrobioom speelt een cruciale rol in de gut-brain weerbaarheid en beïnvloedt brain fog, migraine en jetlag weerbaarheid door zijn effect op ontstekingsreacties, neurotransmitters en de circadiane klok van het lichaam. Bij deze upgrade gaan we dieper in op deze specifieke gevolgen.

Het genoom speelt een rol in het bepalen of iemand een ochtendmens, avondmens of gemengd type is, terwijl het darmmicrobioom invloed heeft op slaap- en relaxatiemarkers door de productie van neurotransmitters en ondersteuning van melatonine voor diepe slaap. Leer jouw slaap en relaxatiegewoonten te optimaliseren via deze upgrade!

Deze upgrade onderzoekt de relatie tussen het darmmicrobioom en de stressweerbaarheid, waarbij zowel het darm- als het mondmicrobioom invloed kunnen hebben op mentale veerkracht door de productie van neurotransmitters zoals serotonine, GABA, dopamine, norepinefrine en epinefrine te beïnvloeden. Wij analyseren deze parameters zodat jij jouw mentale veerkracht kunt maximaliseren.

Adrenale weerbaarheid verwijst naar het vermogen van het lichaam om stress te reguleren en een evenwichtige productie van cortisol te handhaven, waarbij het darmmicrobioom een rol speelt door de communicatie met de HPA-as te beïnvloeden en herstelprocessen te ondersteunen na stressvolle gebeurtenissen. Ontdek hier jouw cortisol patroon!

Wellbeing Upgrades

Het darmmicrobioom kan de metabole snelheid reguleren door de insulinegevoeligheid te verbeteren via de productie van korteketenvetzuren (SCFA’s) zoals acetaat, propionaat en butyraat, die de bloedsuikerspiegel stabiliseren door insulineafgifte te reguleren en glucoseopname te bevorderen, terwijl het ook eiwitmetabolisme kan beïnvloeden door aminozuren en metabolieten zoals ammoniak en waterstofsulfide te produceren. Leer hier jouw metabole snelheid te optimaliseren.

Ontdek hier welk dieet het beste bij jouw darmmicrobioom past, aangezien iedereen een uniek genoom en darmmicrobioom heeft dat verschillende reacties kan vertonen op diëten variërend van hypereiwit, ketogeen, intermittent fasting, laag FODMAP, hoog-vezel, mediterraans tot chrononutritie, die allemaal het metabolisme, de spijsvertering en gezondheid kunnen beïnvloeden.

Microbioom-host crosstalk kan invloed hebben op levensduur en veroudering door regulatie van ontsteking, oxidatieve stress, energiemetabolisme, en cel overleving, inclusief niveaus van klotho, autofagie, telomeren, NAD+ metabolisme, mitochondriale functie, sirtuines, en het mTOR-signaleringspad. We zetten dit in kaart voor jou met deze upgrade!

De gut-skin as kan invloed hebben op het verouderingsproces, rimpelvorming en de reactie op muggenbeten, waarbij deze upgrade zich richt op deze fenomenen door markers zoals korte keten vetzuren en cytokines te onderzoeken.