Instructies sample kits

Heb jij een sample kit ontvangen? Dan ben je op de juiste plek. Hier vind je de uitleg hoe je het best jouw staalname uitvoert. Bekijk elke stap zorgvuldig! De staalafname is de eerste cruciale stap naar een kwaliteitsvolle analyseZorg ervoor dat jouw handen steeds gewassen zijn vooraleer je een sample kit opent en aan jouw staalafname begint.  Mocht je de staalname spannend vinden, vraag dan iemand om je te helpen. 

Vooraleer je begint met jouw staalafname dien je eerst jouw sample kit te registreren. Dit kan hier op de site of via de QR code op jouw sample kit. Eens je sample kit is geactiveerd, komt er een vragenlijst tevoorschijn. Vul deze in tijdens jouw staalnamen. Opgelet: na afname bewaar je je samples best koel en afgesloten in de frigo.

In jouw sample kit zit een retourticket. Deze heb je nodig om jouw stalen, eens verzameld in de ziplock zak en in de verpakking, terug op te sturen naar ons labo. Je kan het retourticket simpelweg op het pakket plakken en afgeven bij de post.

Indien er nog vragen zijn over de sample kit, het afnemen van de stalen en het verzenden van het pakket, neem dan zeker een kijkje in onze FAQ of contacteer ons via ons contactformulier.

Urine sample kit

Urinestalen dienen ‘s morgens bij het ontwaken te worden genomen, gebruik hiervoor de eerste urine van de dag.

1. Was je handen grondig. Zo kan er geen contaminatie zijn naar het urine staal.

2. Urineer het eerste deel van jouw urine in het toilet. Let dus op dat je niet direct in het potje urineert.

3. Urineer het tweede deel dan in het potje daat hiervoor voorzien is. Zorg ervoor dat je potje half vult. Probeer ten alle tijden de binnenkant van het potje niet aan te raken.

4. Draai het deksel op het potje. Zorg dat dit er juist en stevig is opgedraaid, om zo lekken te vermijden.

5. Plaats dan het potje in de doorzichtige Ziplock zak die bij de samples kits zit. 

Stoelgang sample kit

1. Allereerst haal je de stoelgang collector uit de verpakking. 

2. Vouw de collector open en kleef de plakkende randen op de WC-bril. Vermijd contact met toiletreiniger of toiletverfrisser. Zorg ervoor dat de ontlasting op de collector terechtkomt.

3. Gebruik de lepel die aan het dopje bevestigd zit om de stoelgang op te scheppen. Zorg ervoor dat je zeker op 3 verschillende plaatsen een schep neemt. 

4. Zet het dopje met lepel terug op het buisje. Schud stevig voor 10 seconden. Zorg dat de stoelgang goed gemengd is met de vloeistof.

5. Maak de zijkanten van de collector los van de WC-bril en spoel het geheel door.

Speeksel sample kit

Speekselstalen dienen ‘s morgens bij het ontwaken te worden genomen, zonder voedsel- of drankinname en zonder tanden poetsen. Indien u toch heeft gegeten, wacht dan minstens 3 uur.

1. Haal de kit uit de verpakking. Plaats de trechter in het buisje. 

2. Om speeksel te produceren is het aangeraden om over je wangen te wrijven en je tong overmatige te bewegen. 

3. Eens je een hoeveelheid speeksel hebt verzameld in je mond, breng deze dan in de trechter. Herhaal dit proces tot het buisje gevuld is tot de 2 ml lijn. 

4. Nadat je het buisje hebt gevuld, kan je de oplossing (kleine buisje) bij het speeksel in het grote buisje. 

5. Zet het deksel terug op het grote buisje. Schud het buisje voor 15 seconden.  Plaats het buisje in de Ziplock zak bij de rest van de stalen.

Sweat sample kit

Zweetstalen dienen ‘s morgens bij het ontwaken te worden genomen. Gelieve geen douche te nemen en geen deodorant aan te brengen voor het afnemen van de staal.

1. Open de verpakking van het wattenstaafje. Bij het uithalen, vermijd het watten deel en raak enkel het stokje aan.

2. Wrijf het wattenstaafje over je oksel. Doe dit 5 keer aan je linker oksel en 5 keer aan je rechter oksel.

3. Open nu het kleine buisje. Plaats het wattenstaafje in het buisje en knip het stokje af, zodat het in het buisje past. Let op dat je het watten deel niet aanraakt.
4. Draai het deksel terug op het buisje en kantel het buisje 10 keer, zonder te schudden. 

5.Plaats het buisje in de ziplock zak bij de andere stalen. 

Scroll to Top