Metabolic Nutri-Biomics

Boost jouw spijsvertering en welzijn richting een optimale gezondheid!

Ontgrendel een uitgebalanceerd metabolisme en optimaliseer jouw gezondheid met onze Metabolic Nutri-biomics! Ben jij op zoek naar de sleutel tot een gezond en evenwichtig metabolisme? Maak kennis met onze Metabolic Nutri-Biomics, dé oplossing voor iedereen die zijn gezondheid naar een hoger niveau wil tillen door middel van een voedingsgerichte analyse!

Wat biedt deze analyse jou?

  • Gut-Biomics met toegevoegde upgrades: In deze analyse zijn de upgrades voor gevoeligheden, blessurepreventie (genoom), readiness, supercompensatie, mentale weerbaarheid, recovery efficiëntie, fitheid en type sportvoeding essentieel.
  • Ontdek cruciale markers: Leer alles over je voedingsintoleranties en optimaliseer je voeding voor maximale prestaties. Geen geheimen meer voor jou!
  • Optimaliseer prestaties en fitnessniveaus: Begrijp hoe je lichaam werkt en pas je training aan voor de beste resultaten.
  • Maximaliseer supercompensatie: Behaal betere resultaten door te begrijpen hoe je lichaam herstelt en sterker wordt na trainingen.
  • Verminder het risico op blessures: Met gepersonaliseerde inzichten voorkom je blessures en blijf je langer op het veld, de baan of in de gym.
  • Begrijp vermoeidheid: Krijg inzicht in de complexe relatie tussen centrale en perifere vermoeidheid en til je training naar een hoger niveau.

Voor wie?

Of je nu een lange weg hebt afgelegd met maag-darmproblemen of gewoon meer wilt leren over hoe voeding je gezondheid beïnvloedt, onze Metabolic Nutri-Biomics Analyse staat klaar om je te helpen jouw optimale gezondheid te bereiken. Doe mee aan deze boeiende reis naar een gezonder leven! Upgrade naar de Full Monty analyse en ontvang een jaar lang hoogwaardige voedingsproducten en supplementen, afgestemd op jouw specifieke behoeften voor een gezonder leven!

Welke upgrades mogelijk?

Immunity Upgrades

Bepaalde darmbacteriën helpen bij de detoxificatie door giftige stoffen te neutraliseren of af te breken, beïnvloeden de gevoeligheid voor chemische stoffen (MCS), de interacties met medicatie, en de snelheid van toxineproductie. Het darmmicrobioom speelt dus een cruciale rol in het beschermen van ons lichaam en reguleren van gezondheid. Helpen ook jouw darmmicrobiota bij detoxificatie processen?

Bij deze upgrade worden andere onstekingsmarkers onderzocht, met name, mestcelactivatie, vermoeidheid, acne en mannose binding. Deze bieden inzicht in onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen en strategieën voor behandeling en preventie kan informeren.

Post-virale triggers in het microbioom kunnen veranderingen veroorzaken in zowel het darm- als het mondmicrobioom, die op hun beurt invloed hebben op gezondheidsaspecten zoals metaboloommarkers, zuurtegraad en genetische markers, wat kan leiden tot gevarieerde post-virale symptomen. Ontdek hier of er post-virale triggers aanwezig zijn in uw lichaam en mogelijkheden voor gepersonaliseerde behandelingen.

De immuunrespons in de darmen omvat hoe het lichaam reageert op indringers zoals bacteriën, virussen of allergenen in de darmen. Deze upgrade geeft meer aandacht voor hooikoorts, graspollen, sinusinfecties en het FUT2 gen, alsook auto-immuunziekten zoals coeliakie, psoriasis en reumatoïde artritis die ontstaan wanneer het immuunsysteem gezond weefsel in de darmen aanvalt.

Regenerative Upgrades

Methylering, een essentieel biochemisch proces in het lichaam, omvat het toevoegen van methylgroepen aan moleculen zoals DNA, eiwitten en neurotransmitters. Ons darmmicrobioom, dieet en genen kunnen de methyleringscapaciteit beïnvloeden. Ontdek hier hoe optimaal jouw methylering verloopt in jouw lichaam!

Mitochondriale vitaliteit, de gezondheid en efficiëntie van de energieproducerende organellen in onze cellen, kan worden beïnvloed door het darmmicrobioom via metabolietenproductie, regulatie van zirtuines, en invloed op antioxidanten en energieproductiemoleculen zoals CoQ10, creatine en thiamine. Optimaliseer deze processen via deze upgrade!

Blessurevoorbestemdheid vanuit genen verwijst naar hoe genetische aanleg onze vatbaarheid voor blessures aan botmineraaldichtheid, weke delen en specifieke sportletsels kan beïnvloeden, met nadruk op genetische risicofactoren. Optimaliseer met deze info jouw training, biomechanica, voeding en levensstijl voor blessurepreventie en optimaal trainingsmanagement.

Exercise Upgrades

De performance driehoek beschrijft jouw potentieel binnen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Ons genoom bepaalt ons potentieel voor fysieke prestaties maar het darmmicrobioom en voeding spelen belangrijke rollen bij het maximaliseren van dit potentieel.

Progressieve trainingsbelasting, het geleidelijk verhogen van de intensiteit, duur of frequentie van je training om je lichaam sterker te maken. Hierbij focussen we op het darmmicrobioom en genetische invloeden op blessurerisico en trainingsrespons, waarbij het darmmicrobioom ontstekingen en immuunrespons reguleert en genetische factoren bepalen hoe het lichaam reageert op training en blessures.

Genetische aanleg voor spiermassa bepaalt hoe gemakkelijk we spiermassa kunnen opbouwen en behouden, met genetische varianten zoals het AMPD1-gen, dat invloed heeft op het ATP-metabolisme in spiercellen tijdens fysieke activiteit, wat belangrijk is voor prestaties en herstel. Ontdek hier jouw voorgeschiktheid voor spieropbouw!

Het darmmicrobioom produceert metabolieten die essentieel zijn voor het bevorderen van herstel na verschillende soorten inspanningen, zoals krachttraining, sprints en duurtraining, door ontstekingen te verminderen, spierherstel te bevorderen en energiereserves aan te vullen. Hoe snel herstel jij na een fysieke inspanning?

Het darmmicrobioom en zijn metabolieten kunnen de aerobe trainbaarheid, vetverbranding en time-released decision-making tijdens het sporten verbeteren door de energievoorziening te ondersteunen, de oxidatie van vetzuren te bevorderen en de cognitieve functies te verbeteren. Ga met deze upgrade dieper in op het optimaliseren van jouw fitheid.

Het darmmicrobioom speelt een cruciale rol in sportvoeding door bij te dragen aan de brandstofvoorziening en het handhaven van een goede hydratatie en elektrolytenbalans tijdens het sporten, vooral door de verwerking van voedingsstoffen zoals koolhydraten en de regulatie van water- en elektrolytenabsorptie. Ontdek hier hoe jij het beste eet rondom een training.

Cognitieve Upgrades

Het darmmicrobioom speelt een cruciale rol in de gut-brain weerbaarheid en beïnvloedt brain fog, migraine en jetlag weerbaarheid door zijn effect op ontstekingsreacties, neurotransmitters en de circadiane klok van het lichaam. Bij deze upgrade gaan we dieper in op deze specifieke gevolgen.

Het genoom speelt een rol in het bepalen of iemand een ochtendmens, avondmens of gemengd type is, terwijl het darmmicrobioom invloed heeft op slaap- en relaxatiemarkers door de productie van neurotransmitters en ondersteuning van melatonine voor diepe slaap. Leer jouw slaap en relaxatiegewoonten te optimaliseren via deze upgrade!

Deze upgrade onderzoekt de relatie tussen het darmmicrobioom en de stressweerbaarheid, waarbij zowel het darm- als het mondmicrobioom invloed kunnen hebben op mentale veerkracht door de productie van neurotransmitters zoals serotonine, GABA, dopamine, norepinefrine en epinefrine te beïnvloeden. Wij analyseren deze parameters zodat jij jouw mentale veerkracht kunt maximaliseren.

Adrenale weerbaarheid verwijst naar het vermogen van het lichaam om stress te reguleren en een evenwichtige productie van cortisol te handhaven, waarbij het darmmicrobioom een rol speelt door de communicatie met de HPA-as te beïnvloeden en herstelprocessen te ondersteunen na stressvolle gebeurtenissen. Ontdek hier jouw cortisol patroon!

Wellbeing Upgrades

Het darmmicrobioom kan de metabole snelheid reguleren door de insulinegevoeligheid te verbeteren via de productie van korteketenvetzuren (SCFA’s) zoals acetaat, propionaat en butyraat, die de bloedsuikerspiegel stabiliseren door insulineafgifte te reguleren en glucoseopname te bevorderen, terwijl het ook eiwitmetabolisme kan beïnvloeden door aminozuren en metabolieten zoals ammoniak en waterstofsulfide te produceren. Leer hier jouw metabole snelheid te optimaliseren.

Ontdek hier welk dieet het beste bij jouw darmmicrobioom past, aangezien iedereen een uniek genoom en darmmicrobioom heeft dat verschillende reacties kan vertonen op diëten variërend van hypereiwit, ketogeen, intermittent fasting, laag FODMAP, hoog-vezel, mediterraans tot chrononutritie, die allemaal het metabolisme, de spijsvertering en gezondheid kunnen beïnvloeden.

Microbioom-host crosstalk kan invloed hebben op levensduur en veroudering door regulatie van ontsteking, oxidatieve stress, energiemetabolisme, en cel overleving, inclusief niveaus van klotho, autofagie, telomeren, NAD+ metabolisme, mitochondriale functie, sirtuines, en het mTOR-signaleringspad. We zetten dit in kaart voor jou met deze upgrade!

De gut-skin as kan invloed hebben op het verouderingsproces, rimpelvorming en de reactie op muggenbeten, waarbij deze upgrade zich richt op deze fenomenen door markers zoals korte keten vetzuren en cytokines te onderzoeken.